Seguidores

jueves, 26 de julio de 2012

♥ Tot sobre els PEIXOS ♥


- Els peixos són animals vertebrats aquàtics, generalment ectodèrmics, la majoria d'ells recoberts per escames, i dotats d'aletes, que permeten el seu desplaçament en els mitjans aquàtics, i brànquies, amb les que capten l'oxigen dissolt en l'aigua.
- Els peixos són abundants tant en aigua salada com en aigua dolça, podent-se trobar espècies des dels rierols de muntanya, així com en el fons de l'oceà.
- Els peixos han tingut un paper important en moltes cultures a través de la història, que van des de les deïtats religioses a temes de llibres i pel·lícules.
- L'especialitat de la zoologia que s'ocupa específicament dels peixos es denomina ictiologia.

Classificació:
- Agnats o peixos sense mandíbules, que inclou unes poques espècies actuals.
- Condrictis o peixos cartilaginosos, que inclouen a taurons, ratlles i quimeres, caracteritzats per tenir clivelles branquials externament visibles i un esquelet compost només de cartílag. Són un grup de vertebrats molt primitius, però molt reeixits evolutivament, ja que els taurons són animals molt antics que no han canviat gaire des del seu origen.
- Osteïctis o peixos ossis, amb esquelet ossi i brànquies protegides mitjançant un opercle. Al seu torn es subdivideixen en:
- Actinopterigis o peixos ossis, amb aletes proveïdes de ràdios.
- Sarcopterigis o peixos ossis, amb aletes lobulades. Són el grup germà dels tetràpodes, els primers amfibis es van originar a partir de sarcopterigis primitius.



GRÀCIES

No hay comentarios:

Publicar un comentario