Seguidores

martes, 7 de agosto de 2012

♥ Tot sobre els POPS ♥


- Els octòpodes són un ordre de mol·luscs cefalòpodes coneguts comunament com pops. No tenen petxina i posseeixen vuit braços. Són animals marins i carnívors.

El cos:
- Els vuit braços dels polps tenen ventoses enganxoses, al punt de convergència presenten la boca proveïda d'un bec corni.
- En el cap s'allotgen els ulls, molt desenvolupats, el cervell i tres cors, dos d'ells bomben sang a les dues brànquies i el tercer a la resta del cos.
- En el mantell se situen la resta de vísceres, com el dipòsit de tinta que empren per escapar dels seus depredadors, també compten amb un sifó, el qual a diferència dels calamars, pot canviar de direcció, amb el qual expulsa una gran quantitat d'aigua, impulsant-se així a gran velocitat.
- Cada un dels seus braços es connecta amb un cervell petit que depèn del principal i que els usa per controlar els seus braços.

Tres cors:
- Els pops tenen tres cors: dos dels cors porten la sang sense oxigen a les brànquies i el tercer transporta la sang oxigenada a la resta del cos.
- El color blau de la sang és perquè els pops, sípies i calamars utilitzen hemocianina en lloc d'hemoglobina com a molècula transportadora d'oxigen, que contenen l'hemocianina coure en lloc de ferro la raó per la qual la sang és color blau.


GRÀCIES

No hay comentarios:

Publicar un comentario