Seguidores

miércoles, 1 de agosto de 2012

♥ Tot sobre les SERP ♥


 El cos:

- Les serps són rèptils de cos molt allargat i habitualment cilíndric, encara que existeixen altres de cos aplanat com la serp marina i moltes serps arborícoles.
- Les serps no tenen extremitats externes, encara que algunes conserven vestigis de les potes posteriors, visibles a la base de la cua de les grans boes i pitons.
- Tenen el cos cobert d'escates, compostes d'un material epidèrmic corni, disposades en fileres regulars i, en general, solapades com les teules d'un sostre. Les escates dels costats i el dors són més petites que les de la part superior del cap i les de la superfície ventral (inferior).
- Les escates de la superfície dorsal (superior) poden ser llises o presentar un ressalt allargat o quilla, altres modificacions de les escates permeten l'aparició de petits embalums i diminuts forats.
- Canvien la pell i la coberta exterior de les escates còrnies de forma periòdica, en general, en una sola peça, incloent la coberta dura i transparent dels ulls, o ulleres, que els protegeix la visió, ja que les serps no tenen parpelles mòbils i els ulls romanen constantment oberts.


GRÀCIES


No hay comentarios:

Publicar un comentario